KAYIT / KABUL

Yuvalarımıza çocuklarını kayıt ettirmek isteyen veliler aday kayıtlarını, 1 Haziran – 1 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Aday Kayıt Formu’nu doldurarak yaptırırlar.

Yuvalara kayıt yapılan yılın aralık ayı sonuna kadar 3 yaşını (36 ay ) doldurmuş olan çocukların, aynı yılın Eylül ayı sonuna kadar 66 ayını doldurmayan çocukların kayıtları her yılın eylül ayı başında kayıtları yapılır.

Bu yaş grubunda olup tuvalet kontrolünü kazanmış olmalıdır

Çocuklarını Kayıt yaptırmaktan vazgeçen veya ayrılan çocukların olması halinde boş kontenjanlara şartlara uygun çocukların kaydı yapılır.

HAKKIMIZDA

Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları 1990 yılından beri öncelikli olarak Kadıköy halkına veya Kadıköy de çalışan ailelerin çocuklarına hizmet vermektedir.

Bugün toplam 5 tane yuvası ile hizmet vermekte olan Belediyemiz bu hizmetini daha da geliştirme yolundadır.

Yuvalarımızda her yıl ortalama 400 çocuk eğitim hizmeti almaktadır.

Belediyemizin Yuvalarında Eğitim programı ve fiziki koşullar Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün konu ile ilgili belirlemiş olduğu standartlardadır.

Yuva çalışma saatlerimiz; 07:30 – 17:15’tir.

Yuvalarımızda çocuklarımıza sabah açık büfe kahvaltı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı şeklinde üç öğün beslenme programı uygulanmaktadır. Yemeklerimiz kendi mutfaklarımızda ustalık belgesi olan aşçılarımız tarafından genel hijyen koşullarına göre özenle pişirilmektedirler. Yemek listelerimiz gıda mühendisleri veya diyetisyenleri tarafından hazırlanmaktadır. Yuvalarımıza gelen gıda malzemeleri gerekli ve düzenli sağlık kontrolleri yapılan ürünlerden seçilmektedir.

Öğle yemeği sonrasında,sadece 3 yaş grubu,yuvamızın uyku odasında dinlenmektedir.Diğer yaş gruplarına yemek sonrası,kitap okuma, sohbet, kukla ile masal anlatımı gibi etkinlikler yaptırılır.

Branş Derslerimiz

Yuvalarımızda branşlarında uzmanlaşmış eğitmenler rehberliğinde öğrencilerimizin var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak, farkındalıklarını sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek  adına Drama, Halk dansları (veya Beden Eğitimi ) Müzik , Seramik ,İngilizce, eğitimleri verilmektedir.

Psikolojik Danışmanlık

Yuvalarımızda ücretsiz Psikolojik danışmanlık hizmeti bulunmaktadır. Çocuğun ruhsal açıdan daha sağlıklı büyümesi için sosyal yaşam becerilerini arttırılmasına yönelik öğretmeninin yönlendirmesi veya ailenin kendisinin gerekli gördüğü durumlarda psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanılabilirler. Yuvalarımızda görev yapan psikologumuz her hafta düzenli olarak yuvada öğretmenlerimiz ile birlikte çocuklarımızı gözetlemekte ve çocuklarımızın ruhsal gelişimi üzerine görüş alıp verdiği toplantılar düzenlemektedirler. Çocuklara düzenli olarak Ankara Gelişim Değerlendirme Envarteri ( AGDE)  uygulanmaktadır. İhtiyaç halinde zihinsel gelişim ve duygusal gelişim tarama testleri yapılmaktadır.

Sağlık Hizmeti ve Takipleri

Yuvalarımızda Sağlık hizmetini, Uzman  Çocuk Hastalıkları Doktorumuz aylık düzenli kontroller ve taramalar şeklinde yürüterek çocukların gelişimini takip etmektedir. Gerekli  gördüğü durumlarda (bulaşıcı, ve salgın hastalıklar, genel hijyen bilgileri v.b.) velilere bilgi aktarımı ayrıca yapmaktadır.

Bütün öğrencilerimize her yıl düzenli olarak Belediyemizin bünyesinde hizmet vermekte olan Çocuk Diş Sağlığı Merkezinde  Diş taraması yapılmakta, tedavi gerektiren durumlarda tedavisi de yine ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yine bütün öğrencilerimize her yıl düzenli olarak Belediyemizin bünyesinde hizmet vermekte olan Dr. Rana BEŞE Sağlık Polikliniğinde Göz taraması yapılmakta, tedavi gerektiren durumlarda tedavisi de yine ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Eğitim anlayışımız,

“Çocuğun Tüm Yaşamını Bir Bütün Olarak Göz Önüne Aldığımızda, Eğitimin, Yaşama Hazırlıktan Öte Yaşamın Kendisidir” olarak algılamamızın daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmekteyiz. Bu pencereden baktığımızda çocuğun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiş demokratik eğitim ortamında “ Yaparak, Yaşayarak, Eğlenerek Öğrenme ” eğitim anlayışımızın esasını oluşturmaktadır.

Yuvalarımızda çocuklar, yaşıtlarıyla ilişkiye girerek birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve oynamayı öğrenir. Böylece başkalarının özgürlüğünden haberdar olur,”ben” ve “başkası” kavramlarının bilincine vararak bir yandan yardımlaşma ve işbirliği duygusunu geliştirirken, diğer yandan da toplumsal ve bireysel kuralları, değerleri de yaparak ve yaşayarak hayatına katar.

EĞİTİM AMAÇLARIMIZ

GÜNLÜK PROGRAM AKIŞI

07:30 - 08:30      Okula Geliş
08:30 - 08:45      Temizlik ve Kahvaltı