Hakkımızda

KAYIT / KABUL

Yuvalarımıza çocuklarını kayıt ettirmek isteyen veliler Kadıköy Belediyesine ait sosyal medya hesaplarından yapılacak olan başvuru tarihlerini dikkate alarak, Kadıköy Belediyesi web sayfası üzerinden online aday kayıt formunu doldurarak ön başvurularını yapabilirler. Yuvalara kayıt yapılan yılın aralık ayı sonuna kadar 3 yaşını (36 ay ) doldurmuş olan çocukların ve zorunlu ilkokul yaşını doldurmayan çocukların kayıtları her yılın eylül ayı başında yapılır.

Bu yaş grubunda olup tuvalet kontrolünü kazanmış olmalıdır.

Çocuklarını Kayıt yaptırmaktan vazgeçen veya ayrılan çocukların olması halinde boş kontenjanlara şartlara uygun çocukların kaydı yapılır.

HAKKIMIZDA

Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları 1990 yılından beri öncelikli olarak  Kadıköy Belediyesi Personeline ,Kadıköy halkına veya Kadıköy de çalışan ailelerin çocuklarına hizmet vermektedir.

Bugün toplam 7 tane yuvası ile hizmet vermekte olan Belediyemiz bu hizmetini yeni eklenecek okullarımızla geliştirme yolundadır. Yuvalarımızda her yıl ortalama 550 çocuk eğitim hizmeti almaktadır. Belediyemizin Yuvalarında Eğitim programı ve fiziki koşullar Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün konu ile ilgili belirlemiş olduğu standartlardadır.

Yuva çalışma saatlerimiz; 07:30 – 17:15’tir.

Yuvalarımızda çocuklarımıza sabah kahvaltı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı şeklinde üç öğün beslenme programı uygulanmaktadır. Yemeklerimiz kendi mutfaklarımızda ustalık belgesi olan aşçılarımız tarafından genel hijyen koşullarına göre özenle pişirilmektedirler. Yemek listelerimiz gıda mühendisleri veya diyetisyenleri tarafından hazırlanmaktadır. Yuvalarımıza gelen gıda malzemeleri gerekli ve düzenli sağlık kontrolleri yapılan ürünlerden seçilmektedir.

Öğle yemeği sonrasında, sadece 3 yaş öğrenci grubu dinlenmektedir. Diğer yaş gruplarına yemek sonrası,kitap okuma, sohbet, kukla ile masal anlatımı gibi etkinlikler yaptırılır.
 

Branş Derslerimiz

Yuvalarımızda branşlarında uzmanlaşmış eğitmenler rehberliğinde öğrencilerimizin var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak, farkındalıklarını sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek adına Drama, Müzik , İngilizce, eğitimleri verilmektedir.
 

Okul Rehberliğimiz

Çocuğun ruhsal açıdan daha sağlıklı büyümesi için sosyal yaşam becerilerini arttırılmasına yönelik öğretmeninin yönlendirmesi veya ailenin kendisinin gerekli gördüğü durumlarda rehberlik danışmanlığı yapılmaktadır. Yuvalarımızda görev yapan rehberimiz her hafta düzenli olarak yuvada öğretmenlerimiz ile birlikte çocuklarımızı gözlemlemekte ve gözlemler sonrası çocuklarımızın ruhsal gelişimi üzerine görüş alıp verdiği toplantılar düzenleyerek öğretmen öğrenci ve veli eğitim planlaması yapılmaktadır.
 

Sağlık Hizmeti ve Takipleri

Yuvalarımızda Sağlık hizmetini, Uzman Çocuk Hastalıkları Doktorumuz düzenli kontroller ve taramalar şeklinde yürüterek çocukların gelişimini takip etmektedir. Gerekli gördüğü durumlarda (bulaşıcı, ve salgın hastalıklar, genel hijyen bilgileri v.b.) velilere bilgi aktarımı ayrıca yapmaktadır.

Bütün öğrencilerimize her yıl düzenli olarak Belediyemizin bünyesinde hizmet vermekte olan Çocuk Diş Sağlığı Merkezinde Diş taraması yapılmakta, tedavi gerektiren durumlarda tedavisi yapılmaktadır.

Eğitim anlayışımız,

“Çocuğun Tüm Yaşamını Bir Bütün Olarak Göz Önüne Aldığımızda, Eğitimin, Yaşama Hazırlıktan Öte Yaşamın Kendisidir” olarak algılamamızın daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmekteyiz. Bu pencereden baktığımızda çocuğun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiş demokratik eğitim ortamında “ Yaparak, Yaşayarak, Eğlenerek Öğrenme ” eğitim anlayışımızın esasını oluşturmaktadır. Yuvalarımızda çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve oynamayı öğrenir. Böylece başkalarının özgürlüğünden haberdar olur,”ben” ve “başkası” kavramlarının bilincine vararak bir yandan yardımlaşma ve işbirliği duygusunu geliştirirken, diğer yandan da toplumsal ve bireysel kuralları, değerleri de yaparak ve yaşayarak hayatına katar.
 

EĞİTİM AMAÇLARIMIZ

* Çocukların; Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, millî ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak,

* Çocukların bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gibi, çok yönlü gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlamak,

*Çocukların; beslenme, uyku, öz bakım becerileri, doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak,

*Eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesinde belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı tespit etmek, planlamayı bu sonuçları dikkate alarak yapmak,

*Eğitim programında ailenin eğitime etkin katılımı sağlamak,